);

Dit zijn de tijden voor de GP van China!

De eerste twee races van het seizoen zitten er alweer op. Langzaam maar zeker kan de balans worden opgemaakt over hoe de teams er dit jaar bij staan. Weet Red Bull het gat te dichten naar Mercedes en Ferrari? Of moeten ze vrezen voor de Haasen, Renaults en Mclarens? De experts verwachten na dit weekend de echte krachtsverschillen te zien. Het wordt hoe dan ook een spannend raceweekend.

De tijden van de Chinese GP

Na het (extreem) vroege opstaan voor de seizoensopener in Australië en de zondagmiddag race in Bahrein, wordt het wederom een vroegertje. Zo vroeg als Australië hoeven we gelukkig niet meer uit bed, maar een wekker zetten kan geen kwaad.

Starttijden Vrije Training GP China

Zoals gebruikelijk start het raceweekend met de vrije trainingen. Hier gaan de teams op zoek naar de ideale afstelling van de auto voor de rest van het weekend. Voor de echte diehards kan dit interessant zijn, maar het echte racegeweld zal pas in de kwalificatie en race gaan komen. Wil jij toch ook de vrije trainingen meepakken? Dan zijn dit de starttijden:

VT1: Vrijdag 12 April om 04:00 – 05:30 Nederlandse tijd (10:00 – 11:30 lokale tijd)

VT2: Vrijdag 12 April om 08:00 – 09:30 Nederlandse tijd (14:00 – 15:30 lokale tijd)

VT3: Zaterdag 13 april om 05:00 – 06:00 Nederlandse tijd (11:00 – 12:00 lokale tijd)

Starttijden Kwalificatie GP China

Zodra alle teams de vrije trainingen hebben gebruikt is het tijd voor het kwalificeren. Hier wordt bepaald in welke startopstelling de rijders op zondag de wedstrijd aanvangen. Benieuwd hoe laat je de wekker moet zetten? Lees het hieronder:

Q1: Zaterdag 13 April om 08:00 – 08:18

Q2: Zaterdag 13 April om 08:30 – 08:45

Q3: Zaterdag 13 April om 08:50 – 09:00

Voor onze nationale held Max Verstappen begint het echte werk dus pas om 08:50 Nederlandse tijd. Echter is er nog een hoop dat mis kan gaan in de eerste twee delen van de kwalificatie, dus zorg dat je op tijd bent ingeschakeld om geen moment van de kwalificatie te missen!

Starttijd GP China

Ook de GP begint lekker vroeg op de zondagmorgen. Gelukkig niet zo vroeg als Australië, maar een wekker zetten kan geen kwaad. Zorg dat je rond 08:00 uur klaar zit voor de TV, want dan staat de GP op het punt van beginnen! De officiële tijden:

GP: Zondag 14 April om 08:10 Nederlandse tijd

Na de formatieronde gaan de lichten van de Chinese GP rond 08:15 echt uit. Gaan we een net zo spectaculaire race zien als vorig jaar? Toen wist Red Bull door een goede strategie de wedstrijd om te keren en eindige Daniel Ricciardo boven op het podium.

Ben jij benieuwd naar de baan van China? Lees dan onze uitgebreide analyse van deze baan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *